Хумус с царевица


Хумус с царевица

Една интересна разновидност на класическия вариант с нахут.

Необходими продукти:

120 гр сварен нахут (може да използвате и от консерва)

120 гр сварена сладка царевица от консерва

6 с.л. зехтин

65 гр сусамов тахан

1 скилидка чесън

лимонов сок от 1/2 лимон

сол и черен пипер на вкус,

1/2 равна ч.л. кимион

за поръсване отгоре: 1 с.л. зехтин, червен пипер

Начин на приготвяне:

Нахутът, който ще използвате може и да е от консерва, а може и да си го сварите сами. Ако ще го варите вие, трябва да го накиснете от предната вечер във вода, която се изхвърля, после да го сварите и когато е готов и сварен, да го отцедите добре от водата. По-лесен и бърз вариант е да използвате сварен нахут от консерва. Трябва да изсипете съдържанието на консервата в цедка (гевгир), да го изплакнете под течаща вода и да го отцедите много добре.

Сложете нахута в блендер, прибавете изплакнатата и много добре отцедена царевица, както и всички останали продукти и пасирайте до еднородна смес.

Прибавете около 20 мл студена вода и пасирайте отново за кратко.

Получената смес изсипете в чиния за сервиране и загладете повърхността. Посипете с няколко щипки червен пипер и 1 с.л. зехтин.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама