Хумус с тиква


Хумус с тиква
Снимка: lety-culinaryadventure.blogspot.com

Един по-различен вариант на любимия ни хумус.

Необходими продукти:

1 консерва (от 400 гр) сварен нахут

200 гр сварена тиква (чисто тегло без корите)

6 с.л. зехтин

60 гр сусамов тахан (около 3 с.л. с връх)

1-2 скилидки чесън

сокът на половин лимон

сол на вкус

1/2 равна ч.л. кимион

1/2 равна ч.л. червен пипер

за поръсване отгоре: 1 с.л. зехтин, червен пипер

Начин на приготвяне:

Изсипете съдържанието на консервата нахут в цедка (гевгир), изплакнете го под течаща вода и го отцедете много добре.

Сложете нахута в блендер, прибавете сварената тиква, както и всички останали продукти и пасирайте до еднородна смес. Ако консистенцията е прекалено гъста, може да прибавите 1-2 с.л. студена вода и да пасирате отново за кратко.

Изсипете така приготвеният хумус в чиния за сервиране, полейте върху него 1 с.л. зехтин и посипете с 1-2 щипки червен пипер.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама