Свински крачета в гювечета


Свински крачета в гювечета

Ето как се приготвя това ястие стъпка по стъпка.

Рецепта за 4 броя гювечета:

свински крачета - 3 броя (сварени в херметична тенджера, след това обезкостени)

3 картофа, среден размер

2 моркова

8 броя пресни гъби

4 скилидки чесън (по една скилидка за гювече)

2 глави лук

червен пипер или червен лют пипер, за който обича пикантно

черен пипер - по щипка в гювече

по резенче масло на гювече

кашкавал за поръсване

сол

Начин на приготвяне:

Крачетата се сваряват и обезкостяват. В купа нарязвате и омесвам картофите, гъбите, лука, морковите, после разпределяте в гювечетата. Слагате по тънко резенче масло, подправките, малко сол, по скилидка чесън и отгоре обезкостените крачета. Доливате до половината на гювечетата от бульона и вода.

Гювечетата се слагат с студена фурна, като постепенно се вдигат градусите до 240. Пекат се около 40 минути. Махате капака, настъргвате кашкавал и запичате още малко.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама