Ето как се приготвя това ястие стъпка по стъпка.
Рецепта за 4 броя гювечета:
свински крачета - 3 броя (сварени в херметична тенджера, след това обезкостени)
3 картофа, среден размер
2 моркова
8 броя пресни гъби
4 скилидки чесън (по една скилидка за гювече)
2 глави лук
червен пипер или червен лют пипер, за който обича пикантно
черен пипер - по щипка в гювече
по резенче масло на гювече
кашкавал за поръсване
сол
Начин на приготвяне:
Крачетата се сваряват и обезкостяват. В купа нарязвате и омесвам картофите, гъбите, лука, морковите, после разпределяте в гювечетата. Слагате по тънко резенче масло, подправките, малко сол, по скилидка чесън и отгоре обезкостените крачета. Доливате до половината на гювечетата от бульона и вода.
Гювечетата се слагат с студена фурна, като постепенно се вдигат градусите до 240. Пекат се около 40 минути. Махате капака, настъргвате кашкавал и запичате още малко.