Филе от сьомга на тиган с шам фъстък


Филе от сьомга на тиган с шам фъстък
Снимка: iStock/Guliver

Необходими продукти:

2 филета сьомга

100 гр едро нарязан шам фъстък

50 гр пармезан

150 гр зелена залата, рукола

10-15 домата чери

1 скилидка чесън и половин червена чушка

50 мл зехтин

сол на вкус

ТИКВЕНА КРЕМ СУПА

Начин на приготвяне:

Наръсената с шам фъстък сьомга запечатвате в горещия зехтин, ароматизиран с чесъна, чушката и чери домати, които сте нарязали на половинки. Запечатва се само от едната страна за 3 минути, след което премествате тигана в гореща фурна (230°C) за 5 минути.

Овкусявате зелената салата със сол, зехтин и лимонов сок директно в чиния за сервиране. Поставяте парче сьомга, дресинг от зелената салата и доматите, едро настърган пармезан 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама