Днес ви показваме как сами можете да си приготвите този популярен сладкиш.
Необходими продукти:
200 масло
1 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. орехи
1 ч.ч. брашно
4 белтъка
за глазурата:
4 жълтъка
1 ч.ч. пудра захар
100 гр орехи
Вижте още: Тайната съставка на перфектните бухтички
Начин на приготвяне:
Разделете жълтъците и белтъците на 4 яйца. Разбийте белтъците на сняг с помощта на миксер.
В друг съд поставете 200 г меко масло и чаена чаша пудра захар. Добавете чаена лъжичка ванилова захар и разбийте до получаване на светъл и пухкав крем.
Обединете маслената смес с белтъците, като разбърквате внимателно с шпатула, за да запазите въздушността. Добавете постепенно чаена чаша брашно и чаена чаша орехи.
Пресипете сместа за сладкиша в тавичка и изпечете на 180 градуса за половин час.
За глазурата разбийте жълтъците с чаена чаша пудра захар.
Залейте напълно охладения сладкиш Агнес с глазурата и оставете да се изсуши напълно за една нощ или на 40 градуса във фурната за час.