Ето какво да направите с последните останали яйца от Великден


Ето какво да направите с последните останали яйца от Великден
Снимка: iStock

Ако все още имате останали яйца от Великден, но вече ви е писнало да ги хапвате просто така, защо не пробвате да си приготвите разядка с тях? Да, вярно е, че яйцата са изключително здравословни и са пълни с протеин, но е естествено да ни омръзне да ги ядем просто варени в един момент. И понеже голяма част от нас вече са започнали със свалянето на килограми за лятото, днес ще ви предложим една рецепта за здравословна разядка с яйца и авокадо, която може да се консумира от цялото семейство, а приготвянето ѝ отнема само няколко минути.

Рецепта за разядка с варени яйца и авокадо

Необходими продукти:

  • 3 бр. яйца
  • 2 бр. авокадо
  • 300 г краве сирене
  • 50 г синьо сирене
  • 2 с.л. смлени орехи
  • 1 скилидка чесън
  • зехтин
  • сол

Начин на приготвяне:

Започнете, като първо обелите и настържете яйцата на ренде. В отделна чиния намачкайте двата броя авокадо, към които се добавят натрошените сирена. Яйцата и сместа от авокадото се смесват, добавят се още нарязания на ситно чесън, зехтинът, солта и орехите. Разбърква се добре и сте готови!

Ако предпочитате разядката да е по-кремообразна, просто смелете всички съставки в блендер за няколко секунди и съхранявайте в хладилник.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама