Ако все още имате останали яйца от Великден, но вече ви е писнало да ги хапвате просто така, защо не пробвате да си приготвите разядка с тях? Да, вярно е, че яйцата са изключително здравословни и са пълни с протеин, но е естествено да ни омръзне да ги ядем просто варени в един момент. И понеже голяма част от нас вече са започнали със свалянето на килограми за лятото, днес ще ви предложим една рецепта за здравословна разядка с яйца и авокадо, която може да се консумира от цялото семейство, а приготвянето ѝ отнема само няколко минути.
Рецепта за разядка с варени яйца и авокадо
Необходими продукти:
- 3 бр. яйца
- 2 бр. авокадо
- 300 г краве сирене
- 50 г синьо сирене
- 2 с.л. смлени орехи
- 1 скилидка чесън
- зехтин
- сол
Начин на приготвяне:
Започнете, като първо обелите и настържете яйцата на ренде. В отделна чиния намачкайте двата броя авокадо, към които се добавят натрошените сирена. Яйцата и сместа от авокадото се смесват, добавят се още нарязания на ситно чесън, зехтинът, солта и орехите. Разбърква се добре и сте готови!
Ако предпочитате разядката да е по-кремообразна, просто смелете всички съставки в блендер за няколко секунди и съхранявайте в хладилник.