Днес ви предлагаме една невероятно лесна рецепта за десерт, като ще имате нужда само от 3 съставки.
Необходими продукти:
1 2/3 чаши (400 г) гръцко кисело мляко с ванилов вкус
4 големи яйца
4 супени лъжици (32 г) царевично нишесте
Вижте още: Уникално вкусни макарони с кайма за работещи домакини
Начин на приготвяне:
Покрийте кръгла тавичка (най-добре с диаметър 15 см) с хартия за печене.
Разбийте киселото мляко и яйцата до образуването на еднородна смес. Ако искате сладкишът ви да бъде по-сладък, по желание довете захар. Прибавете царевичното нишесте и разбийте, докато тестото стане гладко. Изсипете го в подготвената тава за печене.
Печете сладкиша в предварително загрята на 170 градуса фурна в продължение на около 60 минути - трябва да бухне, да не е течен и да има карамелизирана коричка. Когато извадите сладкиша от фурната, леко ще спихне и може да се набръчка.
Охладете сладкиша на стайна температура за около 30 минути и след това го поставете в хладилник за поне 3 часа преди сервиране.
Извадете тортата от хладилника около 15-30 минути преди сервиране. По желание декорирайте с пудра захар, мед, течен шоколад, сезонни плодове.