Спомен от детството - вкусни локумки. Вижте как да ги приготвите сами.
Необходими продукти:
500 гр брашно
250 гр локум
1/2 кофичка кисело мляко
60 гр захар
120 гр пудра захар
80 гр свинска мас (може да замени с масло)
80 мл олио
100 гр орехови ядки
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното два пъти и при непрекъснато бъркане прибавете към него смесеното със содата кисело мляко, захарта и мазнината лъжица по лъжица.
Омесете умерено твърдо тесто и го разточете на кора дебела 5 мм. С помощта на чаена чаша изрежете от кората кръгчета, върху които сложете парченце локум и по малко смлени орехи. След това сгънете кръговете така, че да получите полумесеци, притиснете краищата им и ги наредете в тавичка, покрита с хартия за печене.
Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна, докато поразовеят. След като изстинат, оваляйте готовите локумки в размесената с ванилията пудра захар.