Домашни локумки


Домашни локумки
Снимка: iStock/Guliver

Спомен от детството - вкусни локумки. Вижте как да ги приготвите сами.

Необходими продукти:

500 гр брашно

250 гр локум

1/2 кофичка кисело мляко

60 гр захар

120 гр пудра захар

80 гр свинска мас (може да замени с масло)

80 мл олио

100 гр орехови ядки

1 ч.л. сода бикарбонат

1 ванилия

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното два пъти и при непрекъснато бъркане прибавете към него смесеното със содата кисело мляко, захарта и мазнината лъжица по лъжица.

Омесете умерено твърдо тесто и го разточете на кора дебела 5 мм. С помощта на чаена чаша изрежете от кората кръгчета, върху които сложете парченце локум и по малко смлени орехи. След това сгънете кръговете така, че да получите полумесеци, притиснете краищата им и ги наредете в тавичка, покрита с хартия за печене.

Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна, докато поразовеят. След като изстинат, оваляйте готовите локумки в размесената с ванилията пудра захар.


 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама