За приготвянето на тази рецепта ще са ви необходими:
1 щипка лютив пипер
Сол (на вкус)
1 лук
4 броя узряло авокадо
Свеж, пресен кориандър, без стъблата (за овкусяване)
1 изцеден лайм (45 мл)
1 средно голям домат
Начин на приготвяне:
След като добре измиете продуктите, нарежете домата и лука. А след това и кориандъра. Изсипете продуктите в купата, в която ще приготвяте гуакамолето. Използвайте керамичен хаван, ако имате такъв. Уверете се, че авокадото е добре узряло. Нарежете го на половинки и махнете костилките с помощта на лъжица издълбайте вътрешността на авокадото и я поставете в купата. Добавете сока от лайм, щипка сол и лютивия пипер, за да подправите гуакамолето. С помощта на лъжица или хаванче намачкайте всички съставки и добре ги смесете.
Традиционно гуакамолето съдържа малки парченца авокадо, така че не го намачквайте съвсем. Но ако това предястие ви харесва по-кремообразно можете да си го приготвите с блендер.