Вкусна и много полезна: риба на скара с домати и лук


Вкусна и много полезна: риба на скара с домати и лук
Снимка: iStock/Guliver

Тази бърза и апетитна рецепта за риба на скара с домати и лук ще ви стане любима.

Ето как се приготвя:

1. Почистете, изплакнете и подсушете с хартиени кърпи 2-3 лаврака или ципури (по желание). Втрийте ги с чесън на прах отвън и и отвътре. Оставете настрана за около 30 минути.

2. Загрейте скарата и я намажете с малко зехтин. Сложете рибата и печете около 5-8 минути от всяка страна, в зависимост от размера ѝ.

Прехвърлете в чинията за сервиране и я поддържайте топла.

3. Подредете пръстените лук (100г) и чери доматите (ок. 200-300г) на скарата и запечете, докато получат приятен цвят. Добавете нарязани 4 стръка зелен лук.

НАЙ-ВКУСНИТЕ МИДИ, КОИТО СЕ ПРИГОТВЯТ ЗА МИНУТИ

Подправете на вкус със счукани зърна черен пипер, чесън, лимонова кора и зехтин и сервирайте.

Съвет: Рибената кожа трябва да е суха, преди да поставите рибата на скара. Докато се готви, намажете рибата с клонче розмарин, потопено в зехтин, за да стане сочнa и приятно ароматнa.

Да ви е сладко!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама