Ако искате да приготвите пилешкото филе по по-различен начин, тази рецепта със сигурност ще ви допадне. Нейното изпълнение не отнема много време и това е още една причина тя да ви допадне. Тя е чудесен вариант за бърза вечеря.
Вижте още: 4 съвета как да направите храната от консерва по-вкусна
Необходими продукти:
4 половинки пилешко филе без кожа
2 лентички бекон
1 глава лук
2/3 чаша бяло вино
1/2 ч.ч. пилешки бульон
сол и млян черен пипер на вкус
2-3 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Предварително обработете месото с дървен чук за пържоли. Филето трябва да е с дебелина по-малко от 1 см. Поръсете котлетите от всички страни със сол и черен пипер.
Запържете бекона в тиган до кафяво. Прехвърлете го в чиния, поставете пилешкото филе в същия тиган, запържете за около 6 минути от всяка страна. Прехвърлете филето в чиния и покрийте с друга чиния или алуминиево фолио.
Поставете нарязания на ситно лук в същия тиган и го задушете за няколко минути. Добавете към него виното и бульона. След като течността заври, разбърквайте я периодично. Махнете соса от котлона, когато остане около половин чаша от него.
Нарежете бекона на филийки и го добавете към готовия сос. Разбъркайте.
Сервирайте пилешките котлети с приготвения лучен сос.
Ястието се съчетава отлично с варени картофи и салата от свежи зеленчуци.