Лесна пица с песто, моцарела и домашно пухкаво тесто


Лесна пица с песто, моцарела и домашно пухкаво тесто
Снимка: Istock

Ако обичате пица, но избягвате да я приготвяте у дома, защото мислите, че няма да се справите, имаме добра новина. Не е необходимо да сте майстор в кухнята, за да приготвите вкусна и ароматна пица. Важното е да имате желание, малко свободно време и необходимите съставки.

Ето какво точно е необходимо за ароматна пица с песто, домати и моцарела.

За тестото:

3 ч.ч. брашно по избор

1 ч.л. суха мая

1 ч.ч. топла вода

1 ч.л. сол и захар

1 и 1/2 с.л. зехтин

За соса:

2 връзки босилек

1/3 ч.ч. кедрови ядки

1/4 ч.ч. настърган пармезан

1/3 чаша зехтин

сол и черен пипер на вкус

Вижте още: Пълнени яйца с горчица и майонеза за великденската трапеза

За пицата:

2 бр. домати

1 1/2 ч.ч. моцарела за пица

Етапи в изпълнението на рецептата:

Пригответе соса като смесите необходимите съставки с малка част от зехтин. Пасирайте с помощта на пасатор до получаването на гладка смес, като в процес на пасиране добавяте постепенно и останалото количество от зехтина.

Пригответе тестото. Използвайте кухненски робот. В купата първо сложете сухите съставки и след това добавете водата.

Месете тестото на бавна скорост за около 4-5 минути или около 10 минути на ръка. Оформете топка от него.

Поставете тестото в леко намаслена купа, покрийте го с кърпа или прозрачно фолио и го оставете на топло място, докато удвои обема си. Може да избегнете тази процедура, ако използвате мая за бързо втасване.

Включете фурната да загрява на 200 градуса. Тестото е достатъчно за приготвянето на 3 пици. Оформете лист с 1/3 от него.

Намажете го с 1/4 чаша песто.

Отгоре поставете доматените резенчета, а върху тях и парчетата моцарела. Повторете процедурата и с останалата част от тестото.

Печете пицата за 10 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама