Ако обичате пица, но избягвате да я приготвяте у дома, защото мислите, че няма да се справите, имаме добра новина. Не е необходимо да сте майстор в кухнята, за да приготвите вкусна и ароматна пица. Важното е да имате желание, малко свободно време и необходимите съставки.
Ето какво точно е необходимо за ароматна пица с песто, домати и моцарела.
За тестото:
3 ч.ч. брашно по избор
1 ч.л. суха мая
1 ч.ч. топла вода
1 ч.л. сол и захар
1 и 1/2 с.л. зехтин
За соса:
2 връзки босилек
1/3 ч.ч. кедрови ядки
1/4 ч.ч. настърган пармезан
1/3 чаша зехтин
сол и черен пипер на вкус
Вижте още: Пълнени яйца с горчица и майонеза за великденската трапеза
За пицата:
2 бр. домати
1 1/2 ч.ч. моцарела за пица
Етапи в изпълнението на рецептата:
Пригответе соса като смесите необходимите съставки с малка част от зехтин. Пасирайте с помощта на пасатор до получаването на гладка смес, като в процес на пасиране добавяте постепенно и останалото количество от зехтина.
Пригответе тестото. Използвайте кухненски робот. В купата първо сложете сухите съставки и след това добавете водата.
Месете тестото на бавна скорост за около 4-5 минути или около 10 минути на ръка. Оформете топка от него.
Поставете тестото в леко намаслена купа, покрийте го с кърпа или прозрачно фолио и го оставете на топло място, докато удвои обема си. Може да избегнете тази процедура, ако използвате мая за бързо втасване.
Включете фурната да загрява на 200 градуса. Тестото е достатъчно за приготвянето на 3 пици. Оформете лист с 1/3 от него.
Намажете го с 1/4 чаша песто.
Отгоре поставете доматените резенчета, а върху тях и парчетата моцарела. Повторете процедурата и с останалата част от тестото.
Печете пицата за 10 минути.