По-добро домашно гуакамоле не сте опитвали


По-добро домашно гуакамоле не сте опитвали
Снимка: iStock

Гуакамолето е типично за мексиканската кухня. Представлява разядка от пюрираната вътрешност на авокадо, лук, лайм и домат. Идеално върви с тортила чипс или като гарнитура за тако, бурито.

Необходими продукти за гуакамолето:

3 зрели авокадота

1 лайм, изцеден

1/2 чаена лъжичка сол или на вкус

1/2 чаена лъжичка смлян кимион

1/2 чаена лъжичка кайенски пипер

1/2 средно голяма глава лук, нарязана на кубчета

2 домата, нарязани на кубчета

3 супени лъжици пресен кориандър, нарязан

1 скилидка чесън, смлян

Вижте още: Тази разядка с авокадо и чесън е тотален хит в мрежата

Начин на приготвяне:

Разрежете авокадотата наполовина, отстранете костилките и изсипете месестата част в средно голяма купа. Намачкайте авокадото с вилица, докато достигне желаната консистенция. Добавете сок от лайм, сол, кимион и лют червен пипер към пасираното авокадо. Разбъркайте, докато се смесят добре. Добавете нарязания на кубчета лук, нарязаните на кубчета домати, нарязан кориандър и смлян чесън. Опитайте и коригирайте подправките, като добавите още сол или сок от лайм, ако е необходимо.

Покрийте гуакамолето с найлоново фолио, като притиснете найлоновото фолио директно върху повърхността на гуакамолето, за да предотвратите покафеняване. Охладете за поне 30 минути, за да позволите на вкусовете да се смесят.

Сервирайте охладено с тортила чипс или като гарнитура за тако, бурито или любимите ви мексикански ястия.

Вижте още: Ето какво ще се случи с тялото ви, ако яде авокадо всеки ден

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама