Венец от кайма с картофена плънка


Венец от кайма с картофена плънка
Снимка: harryandlexy.com

Идеята за тази рецепта е вдъхновена от рулото Стефани. Разликата тук е, че това не е затворено руло и плънката не е от зеленчуци, а от картофено пюре.

Необходими продукти:

1 кг телешка кайма

100 гр бекон на ленти

5 яйца

2 с.л. галета

2 ч.л. сол

1 глава лук

1 ч.л. кориандър

1 ч.л. кимион

1 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. черен пипер

1/4 връзка магданоз

за плънката:

600 гр картофи

150 гр моркови

20 гр масло

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. индийско орехче

стреч фолио

алуминиево фолио

кръгла форма за кекс

вилица или преса за картофи

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете на едро лука. Сложете в кухненски робот лука, каймата, галетата, подправките и магданоза. Разбъркайте каймата (ако нямате кухненски робот – омесете каймата с ръце в купа).

Сложете каймата в купа и я покрийте със стреч фолио. Пъхнете в хладилника.

Обелете картофите и морковите. Сварете ги до омекване. Извадете от тенджерата и сложете в купа. Добавете им маслото, солта и индийското орехче. Намачкайте с вилица или преса, и направете на пюре.

Пуснете фурната да се загрява на 180ºС.

Подредете лентите бекон във формата. Сложете каймата във формата и с ръце разнесете равномерно по стените. Сипете картофеното пюре в улея от кайма и го загладете с лъжица. Покрийте формата с алуминиево фолио и пъхнете във фурната.

Печете около 40 минути. Извадете и махнете фолиото. Счупете отгоре яйцата на равни разстояния едно от друго. Пъхнете обратно във фурната и печете още около 15-20 минути, докато яйцата се опекат.

 

 

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама