Наближават Коледните и Новогодишни празници. Време прекарано на трапезата с нашите близки и приятели. Предлагаме ви едно подходящо ястие за вашата празнична трапеза.
Необходими продукти:
700 г кайма смес
шепа пресен розмарин
1 яйце
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 филии, намокрен хляб
черен пипер
сол
връзка магданоз
1 ч.л. кимион
продукти за плънката:
700 г кисело зеле
30 мл. зехтин
2 моркова
1 глава лук
черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
20 слайса бекон
глави чесън
зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно лука и двата моркова за плънката и ги задушете в зехтина с малко вода, до омекване. Добавете нарязаното на ситно кисело зеле и задушете, до омекване и изпаряване на течността. Охладете.
Загрейте фурната на 200 градуса.
В купа смесете всички продукти за каймата. Омесете добре.
Пригответе си тава, покрита с фолио и леко го намажете със зехтин.
Вземете хартия за печене и подредете върху нея, плътно застъпени, слайсовете бекон. Отгоре разпределете равномерно каймата, под формата на правоъгълник. Следва слой от задушеното зеле. Внимателно завийте на руло по дължина и с помощта на хартията леко го прехвърлете в тавата, като отстраните хартията. Рулото ляга върху фолиото. Сложете няколко глави чесън около него. Полейте със струя зехтин и печете на загрята фурна около 30-35 минути.
Разрежете на филии и поднесете със свежа салата.
Източник: vkusnoteka.bg