Необходими продукти:
150 гр сварен бял боб
3 филии хляб
2 яйца
голяма щипка черен пипер
сол
250 гр кайма
2-3 с. л. галета за каймата
1/2 връзка магданоз
3 картофа
4 главички лук
олио за пържене
галета за овалване
за сервиране
малки листа свежа салата
сварен картоф
стрък пресен лук
оцет
щипка сол
зехтин
магданоз
червено зеле
Начин на приготвяне:
Сложете картофите да се сварят.
Намачкайте сварения фасул с ръчен пасатор. Добавете нарязания магданоз, смления лук, настърганите картофи.
Накиснете хляба в студена вода. Отцедете го добре, добавете яйцата, сол, пипер и каймата. Прибавете към фасула и картофите. Омесете добре. Ако се налага добавете малко галета.
Сложете тиган с олио да загрява. Оформете кюфтета, оваляйте в галетата и ги изпържете. Отцедете ги върху домакинска хартия. Сервирайте с картофена салата.
Източник: vremezagotvene.bg