Кюфтета от зрял фасул с месо


Кюфтета от зрял фасул с месо

Необходими продукти:

150 гр сварен бял боб

3 филии хляб

2 яйца

голяма щипка черен пипер

сол

250 гр кайма

2-3 с. л. галета за каймата

1/2 връзка магданоз

3 картофа

4 главички лук

олио за пържене

галета за овалване

за сервиране

малки листа свежа салата

сварен картоф

стрък пресен лук

оцет

щипка сол

зехтин

магданоз

червено зеле

Начин на приготвяне:

Сложете картофите да се сварят.

Намачкайте сварения фасул с ръчен пасатор. Добавете нарязания магданоз, смления лук, настърганите картофи.

Накиснете хляба в студена вода. Отцедете го добре, добавете яйцата, сол, пипер и каймата. Прибавете към фасула и картофите. Омесете добре. Ако се налага добавете малко галета.

Сложете тиган с олио да загрява. Оформете кюфтета, оваляйте в галетата и ги изпържете. Отцедете ги върху домакинска хартия. Сервирайте с картофена салата.

Източник: vremezagotvene.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама