Вече е декември и определено коледното настроение ни е обзело отвсякъде. Затова днес ще ви предложим един невероятно вкусен чийзкейк, който е подходящ за зимата.
Необходими продукти:
175 гр обикновени бисквити
150 гр крем фреш (сирене крема)
125 гр масло (стайна температура)
100 гр сладкарска сметана
75 гр захар + 1 ч.л.
5-6 мандарини
2 яйца
1/2 пакетче Tortenguss (за желиране на торти – продават го във всички големи вериги магазини, ако не, сигурно би се получило и с обикновен желатин)
Начин на приготвяне:
Натрошете бисквитите на трохи. Сложете мекото масло при бисквитите. Разбъркайте, докато се смесят напълно.
Извадете си форма за печене с диаметър около 18-20 см. Изрежете лента хартия за печене и покрийте стената на формата.
Изсипете бисквитените трохи вътре. Разнесете ги по дъното и около 4 см по ръба на формата. Притискайте с длан и пръсти, за да разнесете равномерно и гладко.
Обелете 2 мандарини. Отделете резенчетата едно от друго и ги нарежете на малки парченца.
В купа разбийте сметаната на сняг. В отделна купа разбийте яйцата с миксер. Добавете захарта и разбъркайте добре. Прибавете и крем фреша. Накрая добавете разбитата смета и мандарините, и разбъркайте с лъжица. Изсипете сместа върху бисквитения блат и загладете отгоре.
Пъхнете в предварително загрята фурна и печете на 180ºC за около 40 минути, или докато започне да придобива хубав златисто-кафяв загар.
Извадете и оставете да изстине напълно, след което пъхнете в хладилника за поне 3 часа.
Обелете останалите мандарини. Подредете ги върху кейка.
Изсипете 1/2 пакетче тортенгус (или желатин) в малък съд на котлона. Добавете му 1 ч.л. захар и 125 мл. студена вода. Пуснете котлона и загрейте, докато заври, като бъркате често. Оставете да ври 1-2 минути като бъркате непрекъснато. Изсипете желето още горещо върху мандарините. Оставете да изстине и пъхнете за още половин час в хладилника.
Източник: harryandlexy.com