Каква е разликата между свинско бонфиле и контрафиле?


Каква е разликата между свинско бонфиле и контрафиле?
Снимка: iStock

Свинското месо е широко застъпено в българската кухня и редовно консумирано във всеки дом. Контрафилето (още познато ни като каре и рибица) и свинското бонфиле не са взаимнозаменяеми и изглеждат доста различно.

Вижте още: Пастарма или пастърма – как се пише правилно?

Контрафилето се изрязва от гърба на животното. Може да се продава с кост или обезкостено. Разфасовките, които са с кост, но с отстранена задна кост и подрязани ребра, понякога се наричат свински ребра. Свинското филе е голямо парче месо, покрито е с дебел слой от мазнини и може да бъде нарязано на пържоли.

Свинскто бонфиле е мускул с месо, който се намира по продължение на ребрата и е част от контрафилето, но самостоятелно обособена на тънко руло. То е крехко въпреки мускулните жилки, в които е обвито. Мазнините са малко, затова при неправилно готвене рискувате ястието да стане сухо.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама