Всяка държава си има своя традиционна закуска – за едни това е бекон с яйца, за други боб с наденички, трети похапват кроасани. В България определено сме фенове на закуските, особено тестените. Оставяйки настрана баницата, много хора пазят топли спомени от детството, когато баба им е правила бухти и мекички.
Вижте още: Каква е разликата между рукола и глухарче
Каква е разликата?
Бухтите и мекиците съдържат мляко (прясно или кисело), яйца, брашно и се пържат в гореща мазнина. Основната разлика е, че за мекиците се замесва тесто от мая, което трябва да втаса.
Бухтите се приготвят от смес с консистенция на боза, която доста напомня на тази за палачинки. Сместа се изсипва посредстсвом лъжица в съд с нагорещена мазнина.