Останете вечно млади и жизнени с практиката "Освежаване на мозъка"


Останете вечно млади и жизнени с практиката "Освежаване на мозъка"
Снимка: iStock

Известно е, че грижата за мозъка е инвестиция в цялостното здраве. И добра профилактика на всички заболявания. Основните принципи са доброто хранене, детоксикацията, излагане на достатъчно слънчева светлина и добрия сън.

Според най-новите изследвания, проведени в най-реномираните научни институции по света, здравето на мозъка и развитието на различните му заболявания зависи много от това какво се случва в червата. Става дума за така наречената вътрешна екология на тялото, която включва различни микроорганизми, обитаващи червата, особено различните бактерии.

Да се отървем от токсините също е много важно. Вредният ефект, който те имат върху мозъка, прави детоксикацията важна стъпка в оптимизирането на мозъчната функция.

Важно е също да не подменяме естествените източници на светлина с изкуствени. Защото митохондриите, които произвеждат енергията, която ни храни, не понасят изкуствената светлина добре - те са еволюирали в различна светлина и разпознават единствено нея.

Сънят е другият важен аспект. Интересното е, че когато спим, мозъчните клетки се свиват с почти 60 процента, което улеснява циркулацията на течностите в тъканите. След почистване клетките се връщат към нормалния си размер. Цялото това свиване, разширяване и изпомпване на течност също се извършва от митохондриите. Това означава, че ако те работят ефективно, тогава почистването ще бъде по-бързо, толкова по-добре ще функционира лимфната система и толкова по-добър ще бъде сънят.

Случва ли ви се да се събуждате сутрин уморени?

Да нямате енергия за нищо? Да се чудите как ще се справите с всички задачи, предстоящи през деня? Ако отговорът е положителен, тогава защо не опитате чудесните практики за освежаване на мозъка, описани в книгата "Чисто съзнание", представена от pureconsciousness.info.

Става въпрос за абсолютно безплатна книга, която всеки може да изтегли, да прочете и да се възползва от всички ценни съвети, които авторът дава. В нея ще откриете безценни вътрешни практики, с които може да промените напълно живота си, да познаете щастието, да се чувствате окрилени, здрави и силни!

Според наблюденията на автора практиката за освежаване на мозъка може да въздейства по-силно дори от кофеина и никотина. Научете кои са основните вътрешни „инструменти“ за тази практика, как да я изпълнявате и как да въздействате на мозъка си така, че той да се превърне във ваш съюзник.

Книгата "Чисто съзнание" дава отговорите на много въпроси, които всички ние си задаваме често в нашия живот. Тя ще се превърне във ваш незаменим съюзник и помощник за изграждането на едно по-щастливо бъдеще в една благоприятна реалност.

Ключовете за постигането на всичко това са в нас самите, просто трябва да се обърнем към себе си и да ги открием. И тогава няма да има нерешени задачи, няма да има страх, болка и други негативни емоции, дори и ако сега те са толкова силни у нас, че ни задушават.

Следвайки подробно описаните стъпки за изпълнението на различни практики, всеки от нас има шанса да промени своя живот и да се радва на всеки един ден от него!

Описани на достъпен език, тези практики могат да бъдат изпълнявани където и когато пожелаете. Просто трябва да пожелаете да поемете по новия път – пътят към вътрешното себепознание и щастие!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама