С този ежедневен масаж ще изглеждате като 20-годишни (ВИДЕО)


С този ежедневен масаж ще изглеждате като 20-годишни (ВИДЕО)
Снимка: Istock

Стареенето на кожата – нещо, което не можем да предотвратим, но можем да забавим. Как? Оставете кремовете и серумите против бръчки на заден план и започнете да масажирате лицето си. Мускулите на лицето също трябва да се тренират, за да изглеждат добре също като тези на ръцете, дупето и краката.

Какво представлява масажът на лицето?

Масажите на лицето подпомагат увеличаването на притока на кръв, отпускането на мускулите и намаляване на подпухналостта във всяка лицева област. За тях се използват специални техники с ръце, ролер или гуа ша.

Какви са ползите?

  • Подобрява се еластичността на кожата
  • Стимулира се производството на колаген, което намалява появата на фини линии и бръчки

10-минутен масаж на лице, които наистина работи

Започнете първо с деколтето и раменете, защото кожата там започва да старее първа. Масажирайте първо областта около ключицата с изпъната длан, а след това преминете към раменете, като тях трябва да разтривате със свити пръсти. Важно е да започнете от по-долните части на деколтето и постепенно да се качвате нагоре към лицето.

Когато стигнете до врата, започнете да разтривате леко жилите от едната, а след това и от другата страна. Важна стъпка от масажа е областта зад ушите и скалпа. Там движенията на ръцете трябва да бъдат малко по-енергични и кръгообразни.

След скалпа преминете към отпускането на мускулите под скулите, където кожата видимо започва да се отпуска около 40-тата година. Не забравяйте да обърнете внимание на челото и по-специално на пространството между веждите, където бръчките и фините линии се появяват дори и при много млади момичета.

Ако отделяте по 10 минути всеки ден за този масаж, резултатите ще дойдат бързо, а скъпите кремове и мазила вече няма да са ви нужни.

Вижте още: Кортизолово лице: Как изглежда и защо е толкова популярно в TikTok (ВИДЕО)

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама