Една по-нестандартна рецепта за пай.
Необходими продукти за 8 порции:
200 г елда, варена (по желание замени с булгур или лимец)
400 г кайма по избор
100 г тиквичка, настъргана (по желание можете да замените с тиква, морков, сладък картоф, червено цвекло, целина, спанак)
50 г сурови ядки по избор
50 г овесени ядки (по желание заменете с овесени трици, пшеничен зародиш, пшеничен гранулат или брашно по избор)
подправки по избор
сол на вкус
За червената част: 100 г червено цвекло, настъргано
декорация по избор
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Разбъркайте всички продукти за пая до хомогенност, с изключение на червеното цвекло.
Разделете горната смес на две части в съотношение 2:3 (едната половина да е малко повече от другата). Добавете настърганото червено цвекло към по-малката половина от сместа и разбъркайте добре.
Изсипете двете смеси в тава по избор, декорирайте по желание и изпечете пая за 30 минути.
Охладете и го нарежете.
Източник: foodieboulevard.bg