Зеленчуков пай със свинско


Зеленчуков пай със свинско
Снимка: foodieboulevard.bg

Една по-нестандартна рецепта за пай.

Необходими продукти за 8 порции:

200 г елда, варена (по желание замени с булгур или лимец)

400 г кайма по избор

100 г тиквичка, настъргана (по желание можете да замените с тиква, морков, сладък картоф, червено цвекло, целина, спанак)

50 г сурови ядки по избор

50 г овесени ядки (по желание заменете с овесени трици, пшеничен зародиш, пшеничен гранулат или брашно по избор)

подправки по избор

сол на вкус

За червената част: 100 г червено цвекло, настъргано

декорация по избор

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Разбъркайте всички продукти за пая до хомогенност, с изключение на червеното цвекло.

Разделете горната смес на две части в съотношение 2:3 (едната половина да е малко повече от другата). Добавете настърганото червено цвекло към по-малката половина от сместа и разбъркайте добре.

Изсипете двете смеси в тава по избор, декорирайте по желание и изпечете пая за 30 минути.

Охладете и го нарежете.

Източник: foodieboulevard.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама