Солен пай с патладжан и червени чушки


Солен пай с патладжан и червени чушки
Снимка: vkusnoteka.bg

Този пай е вкусен е както топъл, така и студен. Идеален е за лека вечеря в компанията на зелена салата.

Необходими продукти:

500 г червени чушки

1 патладжан

1 глава лук

2 скилидки чесън

150 г козе сирене

8 яйца

4 с.л. брашно

1 ч.л. бакпулвер

връзка пресен босилек

1/2 ч.л. сух риган

черен пипер

сол

50 мл зехтин

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса.

Обелете патладжана на ивици. Нарежете го на кубчета. Почистете чушките и ги нарежете на парченца. Покрийте тава с хартия за печене. Сложете зеленчуците. Полейте ги със зехтин и ги поръсете с черен пипер, сол и риган. Печете до готовност. Охладете.

Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете в малко зехтин и вода, до златисто. Охладете.

В купа разбийте 8 яйца. Добавете натрошеното сирене, охладените лук и чесън, брашното, заедно с бакпулвера, нарязан на ситно босилек и за финал охладените печени патладжани и червени чушки. Разбъркайте всичко добре.

Покрийте дъното и стените на форма, с диаметър 24 см, със свалящ се ринг, с хартия за печене.

Излейте сместа и печете 30-40 минути, до готовност.

Поднесете топло или студено.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама