Солен пай с патладжан и червени чушки


Солен пай с патладжан и червени чушки
Снимка: vkusnoteka.bg

Този пай е вкусен е както топъл, така и студен. Идеален е за лека вечеря в компанията на зелена салата.

Необходими продукти:

500 г червени чушки

1 патладжан

1 глава лук

2 скилидки чесън

150 г козе сирене

8 яйца

4 с.л. брашно

1 ч.л. бакпулвер

връзка пресен босилек

1/2 ч.л. сух риган

черен пипер

сол

50 мл зехтин

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса.

Обелете патладжана на ивици. Нарежете го на кубчета. Почистете чушките и ги нарежете на парченца. Покрийте тава с хартия за печене. Сложете зеленчуците. Полейте ги със зехтин и ги поръсете с черен пипер, сол и риган. Печете до готовност. Охладете.

Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете в малко зехтин и вода, до златисто. Охладете.

В купа разбийте 8 яйца. Добавете натрошеното сирене, охладените лук и чесън, брашното, заедно с бакпулвера, нарязан на ситно босилек и за финал охладените печени патладжани и червени чушки. Разбъркайте всичко добре.

Покрийте дъното и стените на форма, с диаметър 24 см, със свалящ се ринг, с хартия за печене.

Излейте сместа и печете 30-40 минути, до готовност.

Поднесете топло или студено.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама