Леките летни ястия винаги са добре дошли на трапезата. А когато имаме достъп до разнообразни свежи продукти – още повече!
Днешната идея е точно такава. Лека лятна вечеря, пъстра и богата, с всякакви любими летни продукти, с много цветове, най-различни вкусове и разнообразни текстури.
Необходими продукти:
3 тиквички
100г печурки
2 домата
шепа черни маслини без костилка
1-2 глави кромид лук
100г овче сирене
2-3 яйца
подправки по избор
сол на вкус
2-3 с.л. тиквено масло (зехтин или друго ядково масло)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 160 градуса.
Измийте и нарежете тиквичките и доматите на шайби.
Почистете лука и го нарежете на шайби.
В подходяща тава започнете да подреждате всички продукти последователно докато привършат. Овкусете с подправките по избор и натрошете сиренето отгоре.
Изпечете зеленчуците за 20-25 минути или докато са почти омекнали.
Извадете тавата, чукнете яйцата и запечете за още 4-5 минути.
Поднесете веднага.
Източник: foodieboulevard.com