Въпреки всички вариации за това колко време да се готви, кога е най-доброто време за сол и дебатът дали картофите трябва да се белят или не, за най-хрупкавия картоф, който някога сте опитвали, е необходима само сода бикарбонат.
Вижте още: Италиански микс от подправки - идеален за паста и зеленчуци
Преди да сложите картофите да се пекат, първо ги измийте и обелете, след което ги нарежете на парчета по ваш избор, за предпочитане всички парчета да са еднакви. Преди да ги сложите да се варят, добавете и лъжица сода за хляб.
След това продължете да готвите, както обикновено. Тоест сварете картофите за 20-25 минути, докато омекнат. Загрейте формата за печене във фурната на 180 градуса. Подсушете картофите, овкусете ги със сол, розмарин и малко олио. Разбъркайте ги и ги сложете в съда, в който сте сложили малко олио, след което ги сложете да се пекат в предварително загрята фурна за 35-40 минути.
Разбърквайте от време на време по време на печене, за да може содата да действа върху повърхността на картофите. Този лесен трик ще ви зарадва.