Всяка домакиня я има в кухнята си: Тайната съставка за идеално хрупкавите картофки


Всяка домакиня я има в кухнята си: Тайната съставка за идеално хрупкавите картофки
Снимка: iStock

Въпреки всички вариации за това колко време да се готви, кога е най-доброто време за сол и дебатът дали картофите трябва да се белят или не, за най-хрупкавия картоф, който някога сте опитвали, е необходима само сода бикарбонат.

Вижте още: Италиански микс от подправки - идеален за паста и зеленчуци

Преди да сложите картофите да се пекат, първо ги измийте и обелете, след което ги нарежете на парчета по ваш избор, за предпочитане всички парчета да са еднакви. Преди да ги сложите да се варят, добавете и лъжица сода за хляб.

След това продължете да готвите, както обикновено. Тоест сварете картофите за 20-25 минути, докато омекнат. Загрейте формата за печене във фурната на 180 градуса. Подсушете картофите, овкусете ги със сол, розмарин и малко олио. Разбъркайте ги и ги сложете в съда, в който сте сложили малко олио, след което ги сложете да се пекат в предварително загрята фурна за 35-40 минути.

Разбърквайте от време на време по време на печене, за да може содата да действа върху повърхността на картофите. Този лесен трик ще ви зарадва.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама