Вкусни и здравословни кюфтенца от леща


Вкусни и здравословни кюфтенца от леща
Снимка: iStock/Guliver

Необходими продукти:

2 чаши леща

1 чаша дребен булгур

4 чаши вода

1 глава лук

3 с.л. олио

2 с.л. пиперкова лютеница

1 връзка магданоз

1 връзка зелен лук

1 ч.л. лют червен пипер

1 ч.л. кимион

Черен пипер на вкус

сол

1 лимон

Начин на приготвяне:

Сваряваме лещата с водата. Когато водата изври и лещата вече е почти на пюре, сваляме от огъня и добавяме дребния булгур. Чакаме да омекне около половин – един час. Запържваме главата лук в олиото и добавяме лютеницата, запържваме около 5 мин. и добавяме в лещено – булгурената смес – бъркаме добре. Към сместа добавяме подправките и зеленината и сока на половин лимон. Месим всичко продължително , да се получи еднородна добре омесена смес. Оформяме с ръка лещените кюфтета в продълговати формички. Сервират се с листа марули и черен чай или айран.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама