Вкусна постна баница с булгур и коприва


Вкусна постна баница с булгур и коприва
Снимка: iStock/Guliver

С наближаването на Великденските пости, които тази година ще започнат на 3-и март, е време да подготвяме телата и ума си за дългия период без месо. Разбира се, за онези, които спазват пост отдавна това не е особено трудна задача, но за другите това едва ли е толкова лесно. И да в този период може да ни липсват някои храни, но затова пък има много добри рецепти, които да ги заместят.

Днес ще ви предложим една рецепта за постна баница с булгур и коприва, която гарантирано ще стане любима на цялото семейство, а хубавото е, че можете да си я хапвате за закуска, обяд и вечеря.

Постна баница с булгур и коприва

Необходими продукти:

  • 1 пакет кори за баница
  • 500-600 г коприва (можете да я замените със спанак или лапад)
  • 1 ч.ч. булгур
  • 2 глави лук
  • 1 стрък праз лук (може и пресен)
  • 3/4 ч.ч. масло/олио
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

Булгурът се залива с 1 ч. ч. вряла вода, захлупва се и се оставя настрана, докато набъбне. През това време нарежете на ситно лука и го задушете в мазнина. Когато е готов, към него се прибавят копривата и булгурът и се посоляват на вкус.

Намазнява се една кора, върху нея се слага още една, а след това се намазват с плънката и се навиват на руло. Всяко руло се поставя в предварително намаслена тава. Когато всички кори се наредят, се поръсват с останалата мазнина. Баницата се пече в предварително загрята на 190 градуса фурна до получаване на златист загар.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама