Вегански бананови мъфини


Вегански бананови мъфини
Снимка: iStock/Guliver

Въпреки нежния си и ненатрапчив вкус, тези мъфини ще се харесат дори и на тези, които обичат да похапват доста интензивно сладки десерти.

Необходими продукти за 6 броя:

100 гр брашно

75 мл слънчогледово олио

20 гр какао

5 с.л. кленов сироп

2 големи банана

1 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

Пуснете фурната да се загрява на 200°С на функция вентилатор.

Пригответе си 6 форми за мъфини. Намазнете ги с олио.

Обелете бананите. Сложете ги в кухненски робот или блендер.

Добавете олиото и кленовия сироп и пасирайте.

В купа пресейте брашното и какаото. Добавете бакпулвера и разбъркайте.

Прибавете банановата смес към брашното и разбъркайте до пълно смесване.

Разпределете сместа по равно във формите (пълнят се на ¾).

Печете ги около 12 минути. Оставете да изстинат във формите преди да извадите.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама