Ванилови мъфини с шоколадова глазура


Ванилови мъфини с шоколадова глазура

Тези ванилови къпкейкове се правят за 10 минути и просто няма какво да им се обърка, винаги се получават. Пекат се около 18 минути, през което време може да приготвите любимата си глазура или да експериментирате, което означава, че за половин час може да приготвите изключително вкусен и примамлив десерт, с който ще се гордеете.

Необходими продукти за 12 броя:

250 гр брашно

145 мл прясно мляко

125 гр захар

75 мл слънчогледово олио

2 ч.л. бакпулвер

1 пакетче ванилова захар

1 яйце

1 щипка сол

 

135 гр черен шоколад

90 мл.кондензирано мляко

75 гр масло

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното и бакпулвера в купа. Добавете захарта, солта и ванилията.

В друга купа разбийте с миксер яйцето. Прибавете олиото и млякото.

Добавяйте постепенно брашното, докато получите гъста смес.

Пуснете фурната на 180ºС. Пригответе си форми за печене и поставете в тях 12 хартиени чашки.

Разделете в тях сместа по равно като ги пълните на 2/3.

Пъхнете във фурната и печете около 16-18 минути, докато почнат да добиват лек златист цвят. (Пробвайте с дървено шишче дали са се опекли по средата.)

Извадете от формите и оставете настрана върху метална решетка до пълно изстиване.

За приготвянето на шоколадовата глазура разтопете черният шоколад на водна баня.

Добавете маслото. След като и то се разтопи сипете и кондензираното мляко. Разбъркайте докато се смесят.

Извадете съда от горещата вода и оставете настрана докато се охлади до стайна температура. Пъхнете в хладилника за около половин час, докато се стегне шоколадовата глазура.

Пригответе си пош с избран от вас накрайник и прехвърлете крема вътре. Украсете къпкейковете. Съхранявайте в хладилник до сервирането.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама