Ако ви се хапва нещо сладко, но без угризения - тези мъфини са идеален вариант.
Необходими продукти:
300 г мюсли без глутен
4 яйца
2 банана
2 шепи ягоди
15 фурми
шепа сурови орехи
5 с.л. сусамово брашно
Начин на приготвяне:
Отстранете костилките на фурмите.
С помощта на мощен блендер, пасатор или кухненски робот пюрирайте единия банан с обезкостените фурми.
Към пюрирания банан и фурмите добавете мюслито, сусамовото брашно, орехите, втория нарязан на кубчета банан и нарязаните на кубчета ягоди.
Разбъркайте всички продукти до пълно хомогенизиране.
Разпределете сместа в силиконови формички за мъфини и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.
Източник: foodieboulevard.com