За любителите на патладжани представяме тази страхотна рецепта. Доста засищащо ястие, а вкусът определено заслужава!
Нужни продукти:
2 патдлажана
250 гр пресни гъби печурки
200 мл.течна готварска сметана
150-200 гр кашкавал за поръсване
сол,черен пипер на вкус
Чесън по желание
Начин на приготвяне:
Патладжаните се срязват на две.
Посоляват се и се оставят за 30 минути докато сокът им излезе. Измиват се добре.
Вътрешността се издълбава и се нарязва на кубчета.
През това време сложете издълбаните патладжани в тавичка и налейте една кафена чаша вода. Печете на 180 градуса до поомекване на патладжаните за 15 минути.
НАЙ-ВКУСНАТА МУСАКА, КОЯТО СТЕ ОПИТВАЛИ
Докато се пекат ,в малко мазнина задушете гъбите и вътрешността на патладжаните. Добавете две-три скилидки пресован чесън по желание.
Прибавете течна сметана за готвене. Бъркате до сгъстяване.
Овкусете на вкус със сол ,черен пипер.
Извадете патладжаните и ги напълнете с плънка. Върнете във фурната за още 15 минути. Извадете ги ,поръсете с настърган кашкавал отгоре и отново печете до зачервяване.