Когато ви се хапва нещо вкусно и по-различно.
Необходими продукти:
•2 големи картофа (около 700 грама)
•25 гр. краве масло
•3 с.л. животинска готварска сметана с 30% масленост
•60 гр. Горгонзола
•200 гр. бейби спанак
•20 гр. орехови ядки, леко препечени и начупени на 1 см парчета (по желание)
•сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната си до 220 ° C с вентилатор.
Набодете картофите няколко пъти с вилица и след това ги поставете в тава, покрита с хартия за печене. Печете 1 час или малко повече, докато месото омекне докрай. Извадете от фурната и разрежете картофите на две, по дължина. Издълбайте картофите с помощта на лъжица и поставете "месото" в средна купа, оставяйки корите настрана в тавата за по-късно. Намачкайте грубо картофите с 20 гр. масло, сметаната, горгонзолатa, 1/2 ч.л. сол и черен пипер на вкус, и оставете настрана.
ВКУСНА И МНОГО ПОЛЕЗНА: РИБА НА СКАРА С ДОМАТИ И ЛУК
Вземете останалите 5 гр. масло и го разпределете в картофените кори . Поръсете със сол и върнете във фурната за 8 минути, за да станат хрупкави. Извадете от фурната и оставете настрана.
Поставете средна тенджера, наполовина пълна с подсолена вода, на силен огън. След като заври, добавете спанака и го попарете за около 10-15 секунди. Изцедете спанака, изстискайте колкото се може повече вода от него. Добавете ги към картофеното пюре и разбъркайте добре, а след това с помощта на лъжица напълнете картофените кори. Печете 10-15 минути, докато горната част стане златиста. Извадете от фурната, поръсете ги с орехите, ако използвате, и сервирайте.
Да ви е сладко!