Ако обичате месо и ви се хапва нещо апетитно, то тази рецепта е точно за вас.
Необходими продукти:
1кг свинска плешка
3 глави лук
500г печурки
1 морков
По 1 червен и жълт пипер (пресни)
3 ск. чесън
2 пресни домата
Мащерка, сол, черен пипер и магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на хапки и изпържете в гореща мазнина. Добавете лука, нарязан на полумесеци и нарязания на дребно чесън. Когато лукът стане прозрачен, прибавете нарязаните на "филийки" гъби, сложете със сол, черен пипер и прясна мащерка. Когато и гъбите се сготвят добавете нарязания на едри парчета пипер, като целта е пипера да не стане на каша. Прибавете 1 ч.л. червен пипер и веднага след това настърганите домати. Гответе още 10 минути и изключете. При сервиране, поръсете с пресен магданоз.