Предлагаме ви да си приготвите традиционно пиле лютика.
Необходими продукти:
1 кг пилешко месо
12 печени чушки
3 броя люти чушки (печени)
2 кромид лука
1 кг домати
30 грама краве масло
1/2 връзка магданоз
1/2 чаена лъжица черен пипер
Начин на приготвяне:
Избирате печени чушки/пиперки, които са консервирани без оцет. Що се отнася до пилето, то за тази рецепта можете да ползвате всякакво пилешко месо - както да разфасовате и направите на парчета цяло пиле, така и да ползвате само бяло пилешко месо.
В дълбок тиган или тенджера сгорещете маслото, след което запържете парчетата пилешко месо за по няколко минути от всички страни, след което го извадете. Добавете в тигана нарязания на ситно лук, а след 2-3 минути и нарязаните на ленти печени чушки, заедно с ½ чаена лъжица сол. Добавяте и лютите чушлета, които може да са както пукани люти чушлета, така и сурови. След още 3-4 минути добавете нарязаните на ситно домати, които може да замените и с домати от консерва.
След като сосът заври, добавяте и пилето. Оставяте да къкри на слаб огън за около 20-30 минути, докато сосът се сгъсти, а пилето е напълно сготвено.
Източник: supichka.com