Всяка домакиня се е оказвала със сух и застоял хляб в шкафа. Вместо да го хвърляте обаче, ние ви предлагаме да го превърнете в мек и ароматен сладкиш за цялото семейство!
Вижте още: Торта с моркови: Без печене, без яйца и захар
Необходими продукти:
400-500 грама сух бял хляб (без кора)
1/2кг ябълки (2-3 средно големи)
3 ч.ч. прясно мляко
3 яйца
¼ пакетче масло
3 с.л. пудра захар
½ пакет канела на прах
1-2 с.л. галета
ванилия
Начин на приготвяне:
Смесете пудрата захар и канелата. Нарежете хляба на филии, както и почистените и обелени ябълки. В намазнена тавичка се поръсва малко галета и после започват да се подрежда ред хляб, ред ябълки. На всеки „етаж” поръсвайте с канелената захар. Последният пласт трябва да е хляб. Всичко се залива със смес от яйца, мляко и ванилия. Отгоре се поръсва галета и се слагат няколко парченца масло. Пече се в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути.