Ако сте чували или опитвали класическия сладкиш Жадната монахиня, познат и като Пияната монахиня, днес ще ви покажем как самите можете да си го приготвите.
Необходими продукти за Жадната монахиня:
250 г захар
250 г брашно
6 яйца
За сиропа:
300 мл вода
25 г какао
150 г захар
100 г масло
Вижте още: Ето как да си приготвите сладкиш Агнес
Начин на приготвяне:
Разбийте всички съставки за блата с миксер. Изсипете в намаслена и набрашнена тавичка. Печете в предварително загрята на 180°C фурна, докато клечка за зъби излезе суха, когато прободете блата.
Извадете сладкиша и го надупчете възможно най-плътно. Колкото повече дупки, толкова по-шарен ще стане.
Пригответе глазурата, като смесите водата, захарта, какаото, маслото и ги сложите на котлона да врят, докато захарта се разтопи.
Залейте сладкиша с тази глазура и оставете да попие хубаво, след което нарежете.
Тази прекрасен сладкиш ще ви накара да си оближете пръстите.