Тайната на перфектната мусака


Тайната на перфектната мусака
Снимка: iStock

Необходими продукти:

500 г кайма

1 кг картофи

1 глава лук

1 морков

1 червена чушка

домати - на кубчета от консерва

4 стръка магданоз

40 мл олио

2 с.л. червен пипер

черен пипер

сол

Вижте още: Най-вкусните принцеси по рецепта на баба

За заливката:

400 г кисело мляко

2 яйца

2 с.л. брашно

сол

Начин на приготвяне:

Нарежете лука, чушката и моркова на ситно. Запържете ги с олиото и каймата в тиган. Овкусете с червен, черен пипер и сол.

Нарежете обелените картофи на кубчета и ги сложете в средно голяма тава. Сипете каймата. Разбъркайте добре и налейте гореща вода, колкото да се покрият картофите.

Печете в гореща фурна на 200 градуса до омекване на картофите. Добавете доматите и наситнения магданоз. Гответе още около 10 минути.

Направете заливката за мусаката, като разбиете добре яйцата с млякото и брашното. Сложете щипка сол и полейте равномерно мусаката.

Печете в средата на фурната само на горен реотан до запичане на заливката на мусаката.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама