Свински пържоли “Капрезе”


Свински пържоли “Капрезе”
Снимка: harryandlexy.com

Вкусно и засищащо зимно ястие.

Необходими продукти:

500 гр свински пържолки

400 гр моцарела

4 с.л. зехтин

3 големи домата

2 големи тиквички

2 с.л. брашно

1/2 ч.л. босилек

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Измийте пържолите и ги подсушете с кухненска хартия. Ако са големи и малко на брой, ги срежете на 2 или 3. Може да използвате всякакво месце което харесвате, няма значение дали е врат, бут или нещо друго.

Сипете брашното в дълбока чиния. Оваляйте пържолките и изтупайте излишното брашно.

Нагрейте в тиган 2 с.л. зехтин. Запържете пържолите добре и от двете страни. Подправете ги с черен пипер и сол и махнете от огъня.

Измийте и нарежете на филийки тиквичките, доматите и моцарелата.

Пуснете фурната да се загява на 200ºC. Извадете си тава за печене и я намажете добре с останалия зехтин.

Разделете зеленчуците и моцарелата на две равни части. Едната част наредете на дъното на тавата като редувате ред тиквички, ред моцарела и ред домати така, че леко да се припокриват – като ветрило. Поръсете с босилек, сол и черен пипер.

Наредете отгоре пържолките.

Наредете и останалите зеленчуци и моцарела и пак поръсете с подправки.

Намалете леко фурната – на около 180ºC и печете около 40 мин.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама