Вкусно и засищащо зимно ястие.
Необходими продукти:
500 гр свински пържолки
400 гр моцарела
4 с.л. зехтин
3 големи домата
2 големи тиквички
2 с.л. брашно
1/2 ч.л. босилек
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Измийте пържолите и ги подсушете с кухненска хартия. Ако са големи и малко на брой, ги срежете на 2 или 3. Може да използвате всякакво месце което харесвате, няма значение дали е врат, бут или нещо друго.
Сипете брашното в дълбока чиния. Оваляйте пържолките и изтупайте излишното брашно.
Нагрейте в тиган 2 с.л. зехтин. Запържете пържолите добре и от двете страни. Подправете ги с черен пипер и сол и махнете от огъня.
Измийте и нарежете на филийки тиквичките, доматите и моцарелата.
Пуснете фурната да се загява на 200ºC. Извадете си тава за печене и я намажете добре с останалия зехтин.
Разделете зеленчуците и моцарелата на две равни части. Едната част наредете на дъното на тавата като редувате ред тиквички, ред моцарела и ред домати така, че леко да се припокриват – като ветрило. Поръсете с босилек, сол и черен пипер.
Наредете отгоре пържолките.
Наредете и останалите зеленчуци и моцарела и пак поръсете с подправки.
Намалете леко фурната – на около 180ºC и печете около 40 мин.
Източник: harryandlexy.com