Необходими продукти:
600 гр свинска плешка
1 буркан с грах
1 морков
1 червена чушка
2 с.л. масло
1 с.л. дижонска горчица
100 - 150 мл бяло вино
1 1/2 ч.ч. вода
1 ч.л. черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на филета и го овкусете с горчицата, черния пипер и солта.
Разтопете маслото и сложете месото да се запържи за по минута от всяка страна.
Нарежете на ситно моркова и червената чушка на ситно и ги добавете към месото. Прибавете виното и задушете за 10-15 минути. Добавете и 1 1/2 ч.ч. вода.
Махнете капака и оставете част от течността да изври. Добавете граха и задушете 2-3 минути.
Изключете котлона и оставете за още 5 минути с отворен капак, за да може по-голямата част от течността да изври.
Източник: sweetchocolateheaven.blogspot.bg