Супер вкусни постни кюфтета от леща


Супер вкусни постни кюфтета от леща
Снимка: iStock

Необходими продукти:

200 г леща

1 лук

1 морков

4 стръка магданоз

1 ч.ч. фини овесени ядки - 60 г

1/2 ч.л. кимион

1/2 ч.л. чубрица

1 ч.л. червен пипер

сол на вкус

Вижте още: Супер вкусни веган картoфени кюфтета

Начин на приготвяне:

Лещата се измива добре. Половината лук се нарязва на ситно, а морковът се нарязва на малки кубчета. В тенджера се слага измитата леща заедно с лука, моркова и магданоза. Залива се с 550 мл студена вода. Загрява се и на бавен огън се вари около 30-40 минути, докато поеме цялата вода и се свари. Сварената леща се слага в гевгир и се отцежда от водата. Оставя се да изстине напълно.

Фините овесени ядки се слагат при отцедената леща. Сместа се разбърква и се оставя за 15-20 минути. Охладената леща се подправя с кимион, чубрица, червен пипер, половин глава ситно нарязан лук и сол. Омесва се добре.

Оформят се малки кюфтета. Загрява се олио и по две до три минути кюфтетата се пържат от всяка страна.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама