Необходими продукти:
1 ч.ч. червена леща
1 морков
1 глава лук
1/2 ч.л. куркума
1/2 ч.л. къри
1/2 ч.л кимион
2 броя дафинов лист
1/2 к.ч. олио
Вижте още: Най- бързият и вкусен постен кекс
Начин на приготвяне:
Настържете моркова, а лука нарежете на дребно. В тенджера изспете олиото и след като се сгорещи, добавете зеленчуците. Разбъркайте добре и задушете за 3-4 минути. След това добавете измитата червена леща и един литър вода. След като супата заври, добавете подправките и посолете с 1/2 ч.л. сол. Варете, докато лещата се свари, за което ще са нужни 30 минути. След като лещата е сварена, извадете дафиновите листа и пасирайте с пасатор. Преди сервиране може да поръсите със ситно нарязан магданоз.