Готвачи разкриха тайната за сочни и вкусни кюфтета, които се топят в устата


Готвачи разкриха тайната за сочни и вкусни кюфтета, които се топят в устата
Снимка: iStock/Guliver

Малките кулинарни тайни може да ни помогнат да направим чудеса в кухнята.

Днес ще ви представим един уникален трик, с който най-опитните готвачи си боравят, за да направят кюфтетата уникално сочни и вкусни.

Какво трябва да направите:

Изберете хубава, качествена кайма, като най-добре е сами да си смелите месото.

След като каймата е готова, към нея се добавят лук и черен пипер на вкус. 

Не забравяйте, че лукът е нужен, защото ще придаде сочност на кюфтета.

Но тайната съставка, която ще направи кюфтетата уникално вкусни и пухкави, е обикновената газирана вода.

Достатъчно е да използвате половин чаша за 1 кг кайма.

 

Оставете каймата настрана за 2 часа.

След това добавете сол на вкус, разбъркайте добре и  оформете кюфтетата, след което ги изпържете.

Ще се очаровате от резултата!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама