Бърза и лека супа.
Необходими продукти:
2 броя тиквички
1 морков
1 лук
1/2 връзка копър
1 яйце
4 супени лъжици кисело мляко
Начин на приготвяне:
Нарязвате лука и моркова на дребни парченца и ги задушавате в тенджера в сгорещено олио. Измивате тиквичките, обелвате ги, нарязвате ги на кубчета и ги добавяте към останалите зеленчуци. Задушавате тиквичките за около 5 минути.
Нарязвате копъра на дребно, добавяте го към зеленчуците и прибавяте сол на вкус. Сега е моментът да добавите вода, около 1,5 литра. Супата от тиквички трябва да поври още двайсетина минути.
След като супата е готова идва часът и на застройката. Застройката е сложна задача за новака в кухнята. Сложна, но не непреодолима. Застройката на супата от тиквички е традиционната застройка, приложима при всички супи, като например пилешка супа. Застройката се приготвя, като се разбият яйцето и киселото мляко. След като супата поизстине малко с черпак взимате малко от бульона и го прибавяте към застройката на тънка струйка, като разбърквате непрекъснато. Тази процедура повтаряте 3-4 пъти.След това, отново на тънка струйка добавяте застройката към супата, като я разбърквате. Важно да знаете, че при последващо затопляне на супата отново трябва да бъдете много внимателни, да затопляте супата от тиквички на слаб огън и да разбърквате непрекъснато, защото в противен случай супата ще се пресече.
Източник: supichka.com