Предлагаме ви това леко и вкусно ядене, идеално за пролетта и лятото.
Необходими продукти:
5-6 тиквички
3 яйца
150 г краве сирене
3 с.л. гъсто кисело мляко
3 с.л. брашно
връзка магданоз
връзка копър
черен пипер
сол
50 г масло
150 г кашкавал по желание
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Обелете, измийте и настържете тиквичките в гевгир, подложен с дълбока чиния отдолу. Поръсете ги със сол, разбъркайте и оставете да отцедят водата си. В купа чукнете яйцата, натрошете с ръце сиренето, сложете по 3 с.л. кисело мляко и брашно и нарежете по една връзка копър и магданоз. Поръсете с черен пипер и малко сол и разбъркайте добре. Отцедете настърганите тиквички с ръце и ги сложете в сместа. Излейте я в тавичка и заравнете. Печете гратена 50 минути, докато добие златист загар. Сложете на повърхността няколко бучки масло да се стопят и за финал поръсете по желание с настърган кашкавал, колкото само да се стопи.
Източник: vkusnoteka.bg