Насладете се на вкуса, който този кремообразен сос придава на една лесна и подходяща за начинаещи готвачи рецепта.
Необходими продукти за 4 порции:
600 гр гъби
8 скилидки чесън
200 мл течна сметана за готвене
100 мл пълномаслено мляко
400 гр спагети
зехтин екстра върджин
сол
смлян черен пипер
пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Почистете гъбите, като се уверите, че по тях няма полепнала пръст. Отделете пънчетата и обелете шапките им. Нарежете и едните, и другите на сходни по размер парчета.
Обелете скилидките чесън и ги нарежете на ситно.
Подгрейте малко зехтин Екстра Върджин в широк тиган и добавете чесъна. Преди да добие златистокафяв цвят, добавете гъбите, сол и пипер на вкус и запържете на среден огън в продължение на 10 минути.
Добавете течната сметана и млякото, повишете мощността на готварския плот, така че всичко да заври бързо и вкусовете да се смесят добре. Отместете от котлона и оставете за момент.
Сварете спагетите според инструкциите на опаковката. Отцедете ги, като оставите малко от водата за варене.
Изсипете спагетите в тигана със соса, разбъркайте и ако се налага, разредете леко със запазената от варенето вода. Сервирайте непосредствено след приготвяне, като не забравяте да добавите и няколко листенца пресен магданоз.
За да сте винаги сигурни, че рецептите ще ви се получат така, както очаквате, имате нужда от надеждни уреди. ТУК може да разгледате богатото разнообразие от качествени фурни на немската компания Teka. С тях ще бъдете кулинарен корифей!