Ако обичате паста, тази рецепта с чери домати, рикота и босилек е подходяща за лятото.
Необходими продукти за 6 порции:
1 пакет спагети, 500 гр
3 супени лъжици зехтин
1/2 глава лук, нарязана на ситно
250 гр чери домати
3 скилидки чесън, нарязани на ситно
сол и черен пипер на вкус
3 супени лъжици пресен босилек, нарязан
250 гр рикота
7 ГРЕШКИ, КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА ДОПУСКАТЕ ПРИ ПРИГОТВЯНЕТО НА ПАСТА
Начин на приготвяне:
Сложете вода да заври в голяма тенджера, прибавете сол, след което и спагетите. Варете 6-8 минути, докато станат ал денте (или според инструкциите на пакета). Прецедете спагетите, запазвайки 1 чаша от водата.
Загрейте зехтина в тиган и запържете нарязания лук за около 5-6 минути. След това добавете чери доматите, чесъна и намалете котлона. Покрийте тигана и гответе още 7-9 минути. Овкусете доматената смес със сол и прясно смлян черен пипер. Прибавете 1/3 чаша от водата, в която са врели спагетите, оставете сосът да покъкри няколко минути. Ако се налага, добавете още вода.
Сипете пастата в тигана и разбъркайте добре.
Сервиране - в подходящи чинии сипете спагети, а отгоре сложете рикота и нарязан пресен босилек.