Тези кифлички определено ще ви станат любими.
Необходими продукти:
3 ч.ч. брашно (+ допълнително за разточването)
125 гр меко масло
1 ч.ч. настъргано сирене
1 ч.ч. настърган кашкавал
1 чаша кисело мляко
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. сода
ким, сусам, мак за поръсване
Начин на приготвяне:
Сложете содата в киселото мляко и разбъркайте, за да шупне. След това прибавете към брашното и останалите съставки. Омесете средно гъсто тесто, увийте го във фолио и оставете да престои една нощ в хладилника.
На следващия ден разделете тестото на 6 равни части. Върху набрашнена повърхност разточете всяка топка на тънка кръгла кора, около 5 мм дебелина. С нощ срежете на 8 равни триъгълника, след което навийте като кифличка. Поставете ги в тава, покрита с хартия за песечене. Отгоре намажете с разбит жълтък и поръсете по желание с ким, сусам или мак.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.