Необходими продукти:
3 яйца
една чаена чаша захар
чаша и половина грис
една чаена чаша брашно
една чаена чаша портокалов сок
1 супена лъжица настъргана портокалова кора
пакетче ванилия
1 супена лъжица бакпулвер
кокосови стърготини за поръсване
За сиропа на реването са необходими следните съставки:
две чаени чаши захар
две чаени чаши вода
1 супена лъжица масло
пакетче ванилия
Начин на приготвяне:
В дълбока купа смесете яйцата заедно със захарта. Разбийте сместа с миксер. Първо включете миксера на минимална скорост като постепенно я увеличавате. Целта е да се получи пухкава смес.
Добавете посоченото количество грис, а след това и едното пакетче ванилия. Изключете миксера и продължете разбъркването на ръка като трябва да внимавате да не спадне обема на сместа.
Прибавете портокаловия сок.
Пресейте брашното и след това добавете бакпулвера към него.
Прибавете брашното към сместа и продължете да разбърквате.
Накрая добавете настърганата портокалова кора.
Намажете с малко мазнина дъното на тавата, в която ще печете десерта.
Изсипете сместа в нея и печете на 160-180 градуса до придобиването на златиста коричка.
Извадете реването от фурната и го оставете да изстине.
Пригответе сиропа като смесите водата със захарта и я оставите да заври на котлона. След това добавете към нея маслото и ванилията.
Нарежете изстиналото реване на парчета и го залейте с горещия сироп.
Оставете го в хладилника за няколко часа.
Поръсете реването с кокосови стърготини, преди да го сервирате.
Добър апетит!