Обичате пилешко месо? Тази рецепта е точно за вас - бърза и вкусна.
Необходими продукти:
4 пилешки гърди
100 гр пармезан, нарязан на тънки парчета
200 г гъби печурки
120 г (1 ч.ч.) брашно
250 мл (1 ч.ч. пилешки бульон)
зехтин за готвене
Вижте още: Тънкостите при приготвянето на пилешко месо, които всяка домакиня трябва да знае
Начин на приготвяне:
Нарежете всяка пилешка гърда наполовина.
Нарежете гъбите. Овкусете пилешките гърди със сол от двете страни, след което ги оваляйте хубаво в брашно.
Загрейте обилно количество зехтин в голям тиган. Пържете пилешките гърди за 2 минути от всяка страна или докато придобият златиста коричка.
Добавете нарязаните гъби и налейте пилешкия бульон. Намалете котлона, покрийте тигана с капак и гответе за 7 минути. След това покрийте пилето с парчета пармезан. Отново покрийте с капак и гответе за още 2 минути.