На всеки е известно, че месото от пилета, отглеждани в птицеферми, съдържа хормони на растежа и антибиотици.
Освен това, за да се запази свежестта му, то се третира със специални консерванти.
Опитните домакини приготвят разтвор, който включва три съставки и премахва цялата химия от пилешкото месо.
Разтворът, който премахва химията от пилешкото:
За приготвянето му са ви необходими 3 съставки:
1 литър воа
3 супени лъжици сол
1 чаена лъжичка лимонена киселина
Изсипете водата в дълбока тенджера и разтворете останалите съставки в нея. След това нарежете пилето на парчета и го накиснете за 3 часа в разтвора.
Важно условие е месото да е покрито напълно от течността. Ако то е в по-голямо количеството, тогава пропорциите на съставките се увеличават 2-3 пъти.
След 3 часа пилето се измива по течаща вода и след това можете да пристъпите към кулинарна обработка. Не осолявайте прекалено ястието, тъй като при кисненето в разтвора пилешкото абсорбира част от солта в него.